Vállalkozói Központ - Szombathely

Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa

Vállalkozói központ - Szombathely

DAV-SO Vendéglátóipari Kft.

DAV-SO Vendéglátóipari Kft.

Főtevékenység: cukrászipari termékek előállítása, forgalmazása

Ügyvezető neve: Somogyi Miklósné

Cím: Szombathely, Bocskai körút 8.

Honlap: www.primacuki.hu

 

 

            Cégünk kezdetektől fogva családi vállalkozásként működik. Történetünk az első saját üzlet megvásárlásával kezdődött 1992-ben a Vas-megyei Bük-fürdőn.

Fő tevékenységként cukrászipari termékek gyártásával és forgalmazásával foglalkozunk. Kezdetben csak saját értékesítési hálózattal működtünk, később cégünk piaci lehetőségei bővültek, ezért további üzletet nyitottunk a megyeszékhelyen, Szombathelyen. 2001-ben termelésünket már ide helyeztük át és a mai napig itt dolgozunk. Az egyéni fogyasztói kört egy viszonteladói hálózat kiépítésével bővítettük. Tevékenységünk a Védnöki Táblával járó szakmai elismerést is elnyerte.

Legújabb beruházásunk eredményeként, 2009 augusztusában elkészült az immár saját tulajdonban lévő, a legkorszerűbb gépekkel és berendezésekkel felszerelt cukrászüzemünk, mely megfelel a legszigorúbb szakmai követelményeknek.

Ahhoz, hogy a piaci elvárásoknak folyamatosan meg tudjunk felelni, a piaci pozíciónkat erősíteni tudjuk vagy éppen a gyártási technológia fejlődésével lépést tudjunk tartani, több alkalommal is pénzügyi támogatásra szorultunk. Vállalkozásunk kétszer részesült klasszikus mikrohitelben, 2001-ben 3.000.000 Forintot, 2009-ben pedig 7.000.000 Forint mikrohitel igényeltünk. Első alkalommal új üzlet nyitását és hűtőkocsi vásárlását tudtuk megvalósítani a mikrohitel által, másodjára pedig új, saját tulajdonú cukrászüzemünk kialakítását sikerült befejeznünk. Ezek mind olyan beruházások voltak, amit adott pillanatban és helyzetben a vállalkozás saját erőből nem lett volna képes finanszírozni, viszont a továbblépéshez, fejlődéshez elengedhetetlenek voltak.

A vállalkozás saját tulajdonban lévő ingatlanjainak - így az első üzlethez Bük fürdőn, valamint a saját cukrászüzem épületének - megvásárlásához banki hitelt vettünk fel, melyek rövidesen teljes egészében letelnek. Ezen kívül a Széchenyi kártya hitelkeretét is több alkalommal lehívtuk, ezt az összeget elsősorban felújításokra és nagyobb értékű, a modern technológiai gyártáshoz szükséges berendezések beszerzésére fordítottuk.

A mikrohitel előnyei közül mindenképpen kiemelném a könnyebb hozzáférhetőséget, a Vállalkozói Központtól az igénylés benyújtásához kapott segítséget, az elfogadható kamatmértéket, a kedvező futamidőt, valamint adott esetben a tőketörlesztés visszafizetésére igénybe vehető türelmi időt. 

A cukrászipari termékekre, különösen a jó minőségű és elérhető áru termékekre kereslet mindig van. Vas megyére jellemző, hogy országos átlaghoz képest talán kicsit "jobban" élnek az emberek. Az elmúlt években áremelést viszont nem tudtunk olyan mértékben érvényesíteni, mint amennyi a beszerzési árak növekedéséből és a költségek emelkedéséből adódóan indokolt lett volna, de a megnövekedett értékesítési mennyiséggel összességében sikerült a csökkent árrést és a kiesett nyereséget kompenzálni. 

Összességében más ágazatokhoz viszonyítva pozitívan látjuk az üzleti környezetet, tevékenységünk megbízható munkával és magas minőséggel hosszútávon biztos megélhetést jelent. A jövőnket is mindenképpen pozitívan látjuk, hiszen a kezdeti nehézségeken túljutva a Príma brand kijelenthetően működik. A munkatársaink, akik új ötletek és lelkesedés által vezérelve dolgoznak  megédesítik rengeteg ember életét. Szakmai szempontból is sok lehetőséget látunk a fejlődésre.

Somogyi Miklósné

Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa,

Vállalkozói központ

9700 Szombathely, Petőfi Sándor utca 1/D.
Levelezési cím: 9701 Pf. 198
Telefon: 0694/326-048
Fax: 0694/326-049
E-mail: vashvk@vashvk.hu

Adatkezelési tájékoztató

© 2024 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő: 09.00-14.00
Kedd: 09.00-14.00
Szerda: 09.00-14.00
Csütörtök: 09.00-14.00
Péntek: nincs ügyfélfogadás

Log-in
frommeWEB - www.fromme.hu