Baross Gábor Program

Projekt azonosítója: BAROSS-ND07-ND-INRG2-07-2008-0006

Projekt megvalósítása: 2009. május - 2011. április

Összes költség: 35.668.000,- Ft

 

 

Az ITK szektor Start-up vállalkozásainak segítése innovatív szolgáltatásaik kidolgozásában tárgyú, VASHVKSP (BAROSS-ND07-ND-INRG2-07-2008-0006) pályázat keretein belül a Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa, Vállalkozói Központja a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal pénzügyi támogatásával a hazai kutatási eredmények továbbvitelét, piacra kerülését elősegítendő projektet valósíthatott meg 2009-2011. között.

 A Baross Gábor Program keretei közt kiírt pályázat fő célja volt, hogy díjmentes alapszintű és emelt szintű tanácsadások nyújtásán, mentoráláson, inkubáláson és egyéb szoft szolgáltatások elérhetővé tételén keresztül 2 éven át elősegítse az induló információtechnológiai vállalkozások fejlődését, termék és szolgáltatásfejlesztéseit a Nyugat-dunántúli Régióban.

 A programba 5 vállalkozás került (Programtech Kft., Karma Interactive Kft., Pencom Technika Kft.,  Lánglovagok Szolgáltató Kft. Sarkadi-Nagy Balázs e.v.), bevonásra, melyek az alábbi ingyenes szolgáltatásokat vehették igénybe a két év során:

- Inkubálás (1 asztal-1 vállalkozás típusú inkubáció Szombathelyen a városközpontban, tárgyalóteremmel, technikai felszereléssel, informatikai eszközök és szoftverek biztosításával)

- Alapítási tanácsadás

  • Konzultáció pénzügyi és gazdasági szakemberekkel
  • Vállalkozási és projektötletek átvilágítása
  • Start-up stratégia felállítása

- Mentorálás

- Információszolgáltatás

- Alapszintű tanácsadás

- Emelt szintű tanácsadás (K+F projektfejlesztési és projektmenedzselési tanácsadás, IT projektfejlesztési és projektmenedzselési tanácsadás, Egyéb emelt szintű tanácsadás)

- Technológiai tanácsadás

- Technológiafigyelés

- Technológiai transzfer (2 vállalkozás részére)

- Szellemi tulajdon védelemmel és iparjogvédelemmel kapcsolatos tanácsadás

- Technológiai audittal kapcsolatos tanácsadás

- Technológiai audit (1 vállalkozás részére)

Free Onepage Joomla! template by L.THEME

Go with Pro version to remove this copyright and download Quickstart package, click here!