Vállalkozói központ - Szombathely

Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa

Rólunk

Vállalkozói Központ, Szombathely - Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa

Projektek

Böngésszen friss projektjeink között. Találja meg Ön számára megfelelő lehetőségeket!

Aktuális projekt

Új projektünk!

Mikrohitel

Mikrohitel kezdő és működő vállalkozások számára

Bérbeadás, inkubáció

Vállalkozói Inkubátorházunkban irodahelyiségek bérelhetőek.

Információk

Friss híreink, programok, információk

Alapszintű tanácsadás nyújtása

Projekt azonosítója: GVOP - 2.2.1.-2004-12-0017/1.0

Projekt megvalósítása: 2005. március - 2009. július

Összes költség: 38.010.000,- Ft

 

 

            GVOP 2.2.1. Alapszintű tanácsadás központi program célja volt, hogy a kis- és középvállalkozások minél szélesebb csoportja jusson hozzá a napi működésükhöz szükséges általános alapinformációkhoz olyan módon, hogy az információhoz, ismerethez való hozzájutás ne rójon rájuk jelentős pénzügyi terheket.

A Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) és az annak részét képező Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) célkitűzéseivel összhangban kiemelt kormányzati feladat volt a vállalkozások versenyképességének növelése. 

A program keretében az EU csatlakozással megváltozott gazdasági-üzleti környezetben való sikeres működéshez és helytálláshoz nélkülözhetetlen alapinformációk nyújtását a vállalkozásindítástól a stratégiaalkotásig terjedő széles skálán a Helyi Vállalkozói Központok (a továbbiakban HVK-k) biztosították, a területi egyenlőség és országos elérhetőség elve alapján. 

Az alapszintű tanácsadás színvonalát és valós szükségleteire alapozott tartalmát a HVK-k szakképzett és regisztrált tanácsadókkal, egységes tanácsadási módszertannal, szektor semleges megközelítéssel és a tanácsadásban részesült ügyfelek elégedettségének mérésével biztosították. 

A program közvetlen előzményét a 2002. december 18-án a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (a továbbiakban GKM), a Magyar Vállalkozásfejlesztési Közhasznú Társaság (a továbbiakban MVF Kht.) és a Magyar Vállalkozásfejlesztési Hálózat Konzorciumot alkotó megyei vállalkozásfejlesztési alapítványok, mint csatlakozó szervezetek között létrejött együttműködési megállapodás jelentette. 

A programban szereplő alapszintű tanácsadási tevékenység megvalósításával mind a kezdő, mind pedig a már működő vállalkozások sikeres piaci szerepléséhez szükséges alapvető és elmélyültebb információ, ismeret, adat és tudás szélesebb körűvé válásával javultak a vállalkozások piaci helytállási és fejlődési esélyei. 

A program elsődleges, közvetlen célja volt a vállalkozások alapvető működéshez, valamint a továbblépéshez szükséges szakma specifikus információk és ismeretek KKV-k közötti elterjesztése, illetve az üzletmenet hatékony megszervezéséhez szükséges tudás szélesebb körűvé tétele. 

A program másodlagos, közvetett célja a már működő kis- és középvállalkozások versenyképességének, hatékonyságának növelése, kezdő vállalkozásoknál pedig a túlélési, illetve növekedési esélyek javítása volt. 

A tanácsadás területei 

 • Alapinformációk nyújtása vállalkozások részére
 • Vállalkozásindítással kapcsolatos üzleti, pénzügyi, jogi, számviteli alapinformációk nyújtása 
 • Pályázati tanácsadás 
 • Tájékoztatás az elérhető oktatási és továbbképzési lehetőségekről 
 • Információ nyújtása az európai uniós csatlakozás gazdasági vonatkozásai, európai vállalkozásfejlesztési lehetőségek témájában 
 • Információ nyújtása a vállalkozás számára elérhető hazai és európai uniós pályázati lehetőségekről 
 • Működő vállalkozás helyzetének áttekintése és az ehhez kapcsolódó fejlesztési (pl. hitelkonstrukciók) jellegű tanácsadási tevékenység Környezeti követelményekről való tájékoztatás nyújtása 
 • A vállalkozások fejlődése érdekében belföldi, valamint európai uniós pénzügyi forráslehetőségek, támogatási konstrukciók feltérképezése, gyűjtése, feldolgozása és terjesztése a kis- és középvállalkozások körében (forráskombináció tervezés a finanszírozáshoz) 

Piac és versenyhelyzet elemzése 

 • Pályázati ötletek felkutatása, támogatható reális és életképes ötletek projektté formálása, projektgenerálási és tervezési tevékenység 
 • Megváltozott környezet szerinti piac- és versenyhelyzet elemzése 
 • Projektgenerálás és tervezés Stratégiai vállalkozásvezetés és marketing koncepció kidolgozása 

Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa,

Vállalkozói központ

9700 Szombathely, Petőfi Sándor utca 1/D.
Levelezési cím: 9701 Pf. 198
Telefon: 0694/326-048
Fax: 0694/326-049
E-mail: vashvk@vashvk.hu

Adatkezelési tájékoztató

© 2020 Your Company. All Rights Reserved. Designed By JoomShaper

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő: 09.00-14.00
Kedd: 09.00-14.00
Szerda: 09.00-14.00
Csütörtök: 09.00-14.00
Péntek: nincs ügyfélfogadás

Log-in
frommeWEB - www.fromme.hu